Sala Polivalenta Bistrita

Case Study

Centrala fotovoltaica de 300 KWP

Această sală modernă se întinde pe o suprafață de 7.350 mp și
are o capacitate de 3.007 locuri.

Cine este clientul.

În anul 2022, Consiliul Județean Bistrița- Năsăud a finalizat construcția Sălii Polivalente din Bistrița, cu o investiție de 21,8 milioane de euro. Această sală modernă se întinde pe o suprafață de 7.350 mp și are o capacitate de 3.007 locuri, fiind destinată unui număr variat de sporturi, cum ar fi tenis, baschet, balet, karate, judo și multe altele. De asemenea, în cadrul complexului se află un hotel și un restaurant.

Pentru a reduce costurile operaționale cu energia și pentru a avea un impact pozitiv asupra mediului, Consiliul Județean a decis să instaleze o centrală fotovoltaică.

În calitate de fani ai echipei de handbal Gloria Bistrița, suntem mândri că am fost implicați în acest proiect și că putem contribui la un impact pozitiv asupra mediului și a comunității.

Intro
Datacor Green Energy

Ce solutii tehnice am ales.

Din motive tehnice, s-a decis amplasarea centralei fotovoltaice la sol, pe un teren apropiat de obiectivul propus. Panourile fotovoltaice utilizate sunt Canadian Solar de 450kWp, în timp ce invertoarele sunt Huawei.

Sistemul are o producție estimată de 350MWh pe an. Beneficiul utilizării surselor regenerabile de energie este evitarea emiterii a aproximativ 160 de tone de CO2 în atmosferă.

De la punerea în funcțiune și până la începutul lunii Decembrie 2023, centrala a produs aproximativ 19MWh, iar 80% din energia produsă a fost direcționată pentru auto-consum, iar 20% a fost livrată în rețea. Acest procentaj foarte bun va duce la o amortizare rapidă a investiției.

Stack
Stack
Am luat în considerare alternativa de a ne produce noi o parte din energia de care avem nevoie.

Am luat în considerare alternativa de a ne produce noi o parte din energia de care avem nevoie.

“Datorită creșterii prețurilor la energia electrică, am luat în considerare alternativa de a ne produce noi o parte din energia de care avem nevoie. Astfel, pe parcursul anului 2023, am implementat cu Datacor proiectul de instalare a unei centrale fotovoltaice de 300 kWp.

Colaborarea a fost una foarte bună, promptă și proiectul s-a încadrat în termene. Recomandăm Datacor celor care doresc să își eficientizeze costurile de energie.”

Eugen Cosma - Director club sportiv Gloria 2018

Case Study

Proiectul in cifre

672 panouri Canadian Solar
350 MWh productie anuala de energie
165 tone de emisii de CO2 salvate in fiecare an
8 invertoare Huawei
Datacor Romania

Furnizori de solutii integrate la cheie in domeniul energiei solare.

Datacor realizeaza planificarea completa a proiectelor de energie regenerabila.

22 ani de activitate
Anul acesta, sărbătorim 22 ani de activitate Datacor, timp în care am devenit unul dintre principalii furnizori de soluții de infrastructuri de comunicații și securitate din țară.
17,5 mil. cifră de afaceri
Ne menținem planul de investiții în strategia de dezvoltare pe următorii ani. Investim continuu în dezvoltarea resurselor umane, digitalizarea companiei și în automatizarea proceselor de business.
140 de angajați
Investim continuu în dezvoltarea resurselor umane și facem tot posibilul să ne asigurăm că echipa noastră este una de profesioniști bine pregătiți în acest domeniu.
5 puncte de lucru
Avem prezență în toată țara: Bistrița, unde se află sediul administrativ și logistic, București - sediul secundar și logistic și sediul din Cluj, care funcționează ca punct de prezență și logistic, precum și centre de service la Iași și Timișoara.