Karcher

Case Study

Centrala fotovoltaica de 100 KWP

Kärcher este o companie de familie activa la nivel global din Winnenden si
liderul mondial pe piata tehnologiei de curatenie.

Cine este clientul.

Kärcher este o companie de familie activa la nivel global din Winnenden si liderul mondial pe piata tehnologiei de curatenie.

Inițiativa face parte din strategia companiei de a contribui la un viitor sustenabil, participând astfel la reducerea amprentei de carbon, conform angajamentului asumat prin strategia de sustenabilitate –producție globală neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2025.

Intro
Datacor Green Energy

Ce solutii tehnice am ales.

Centrala fotovoltaică a fost instalată pe doua acoperisuri ale halei de producție, cele 224 panouri ocupând aproximativ 495 mp.

Panourile instalate sunt Hanersun de 450kWp, iar invertoarele sunt Huawei. Puterea totală instalată este de 100 kWp.

Instalarea s-a făcut și la acest proiect prin lipire, evitând astfel încărtcarea suplimentară a clădirii cu balast.

Stack
Stack
Până în prezent, panourile au generat o economie a consumului convențional de aprox 45%.

Până în prezent, panourile au generat o economie a consumului convențional de aprox 45%.

"Ca parte a strategiei noastre de sustenabilitate, depunem toate eforturile pentru a contribui la reducerea poluării și la protejarea mediului înconjurător. Noul proiect de dotare a sediului cu panouri fotovoltaice va contribui atât la obținerea energiei din surse regenerabile, cu zero emisii de carbon, cât și la reducerea costurilor operaționale, un aspect important pentru contextul economic imprevizibil în care ne aflăm.

Prin adoptarea energiei solare, ne propunem să dăm un exemplu pozitiv și să încurajăm și alți actori din industrie să își asume responsabilitatea de a investi în soluții ecologice. În plus, suntem convinși că această investiție în energie regenerabilă va aduce beneficii economice pe termen lung, prin reducerea dependenței de sursele tradiționale de energie și prin gestionarea eficientă a costurilor energetice.

Panourile fotovoltaice pentru sediul Kärcher au fost instalate în doar trei săptămâni. Până în prezent, acestea au generat o economie a consumului convențional de aproximativ 45%."

Mihaela Darângă, Marketing Manager

Case Study

Proiectul in cifre

224 panouri Hanersun 450W
117 MWh productie anuala de energie
55 tone de emisii de CO2 salvate infiecare an
6 ani amortizare a investitiei
Datacor Romania

Furnizori de solutii integrate la cheie in domeniul energiei solare.

Datacor realizeaza planificarea completa a proiectelor de energie regenerabila.

22 ani de activitate
Anul acesta, sărbătorim 22 ani de activitate Datacor, timp în care am devenit unul dintre principalii furnizori de soluții de infrastructuri de comunicații și securitate din țară.
17,5 mil. cifră de afaceri
Ne menținem planul de investiții în strategia de dezvoltare pe următorii ani. Investim continuu în dezvoltarea resurselor umane, digitalizarea companiei și în automatizarea proceselor de business.
140 de angajați
Investim continuu în dezvoltarea resurselor umane și facem tot posibilul să ne asigurăm că echipa noastră este una de profesioniști bine pregătiți în acest domeniu.
5 puncte de lucru
Avem prezență în toată țara: Bistrița, unde se află sediul administrativ și logistic, București - sediul secundar și logistic și sediul din Cluj, care funcționează ca punct de prezență și logistic, precum și centre de service la Iași și Timișoara.