Decathlon Ploiesti

Case Study

Centrala fotovoltaica de 200 KWP

Decathlon este cel mai mare retailer de sport din lume,
cu peste 2080 de locatii in 56 de tari.

Cine este clientul.

Decathlon este cel mai mare retailer de sport din lume, cu peste 2080 de locatii in 56 de tari. Este o companie privata franceza, fondata in 1976, al carei misiune este de a face sportul accesibil tuturor. Decathlon opereaza 29 de magazine in Romania.

Decathlon are un focus clar catre sustenabilitate, iar tinta sa este de a achizitiona doar energie regenerabila pana in 2026 si de a instala panouri fotovoltaice pe cat mai multe din locatiile sale.

Magazinul de la Ploiesti este primul magazin din Romania pe care Decathlon a instalat o centrala fotovoltaica, iar noi suntem mandri ca am livrat acest proiect.

Intro
Datacor Green Energy

Ce solutii tehnice am ales.

Centrala fotovoltaică a fost instalată pe acoperișul magazinului, cele 444 de panouri ocupând aproximativ 490 mp. Structura aleasa a fost est-vest, iar montajul ei s-a facut prin lipirea de membrana. Astfel am eliminat greutatea de balast.

Panourile instalate sunt AUSTA de 450kWp, iar invertoarele sunt Huawei. Structura lipita este Avasco.

Sistemul va produce 247MWh pe an, iar amortizarea investitiei este estimata la 4 ani.

Stack
Stack
Obiectiv asumat global de a reduce emisiile de CO2 pe scope 1&2 cu 90%

Obiectiv asumat global de a reduce emisiile de CO2 pe scope 1&2 cu 90%

"In 2019 Decathlon și-a asumat la nivel global obiectivul ca pana in 2026 sa reducă emisiile de CO2 pe scope 1&2 cu 90%, raportandu-se la anul de referinta 2016. Acest obiectiv a fost validat de catre cei de la Science Base Targets initiative iar Decathlon Romania a început deja sa actioneze in aceasta directie: astfel, pana in 2026 ne dorim ca toate magazinele si depozitele noastre sa fie alimentate 100% cu energie regenerabila fie produsa onsite, fie achizitionata de la producatori locali de energie "verde".

Primul pas fiind reprezentat de stabilirea obiectivelor, a urmat apoi găsirea unui partener care sa ne acompanieze in aceasta directie. Am cautat un partener care împărtășește aceleași valori ca cele ale companiei noastre si l-am găsit in Datacor Romania.

Împreună cu cei de la Datacor am reușit implementarea primului proiect fotovoltaic la magazinul nostru, Decathlon Ploiesti, urmand sa implementam proiecte similare si la alte magazine Decathlon din Romania pana la final de 2023."

Ciprian Moise, Sustainability Leader Decathlon Romania.

Case Study

Proiectul in cifre

444 panouri AUSTA 450kWp
247 MWh productie anuala de energie
116 tone de emisii de CO2 salvate in fiecare an
4 ani amortizare a investiției
Datacor Romania

Furnizori de solutii integrate la cheie in domeniul energiei solare.

Datacor realizeaza planificarea completa a proiectelor de energie regenerabila.

21 ani de activitate
Anul acesta, sărbătorim 21 ani de activitate Datacor, timp în care am devenit unul dintre principalii furnizori de soluții de infrastructuri de comunicații și securitate din țară.
10 mil. cifră de afaceri
Ne menținem planul de investiții în strategia de dezvoltare pe următorii ani. Investim continuu în dezvoltarea resurselor umane, digitalizarea companiei și în automatizarea proceselor de business.
120 de angajați
Investim continuu în dezvoltarea resurselor umane și facem tot posibilul să ne asigurăm că echipa noastră este una de profesioniști bine pregătiți în acest domeniu.
5 puncte de lucru
Avem prezență în toată țara: Bistrița, unde se află sediul administrativ și logistic, București - sediul secundar și logistic și sediul din Cluj, care funcționează ca punct de prezență și logistic, precum și centre de service la Iași și Timișoara.