Aquabis

Case Study

13 centrale fotovoltaice, cu o putere cumulată de 2,5 MWP

AQUABIS S.A. este principalul furnizor de apă şi servicii de canalizare
pentru judeţul Bistriţa-Năsăud.

Cine este clientul.

AQUABIS S.A. este principalul furnizor de apă şi servicii de canalizare pentru judeţul Bistriţa-Năsăud. Este o societate de importanță publică, aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. In anul 2023 Aquabis a accesat fonduri europene pentru a instala centrale fotovoltaice la 13 din locațiile sale, cu o putere totală instalată de 2,58MWp.

Provocările proiectului au constat în faptul că am avut un termen scurt de implementare și 13 locații diferite. Asta a implicat mai multe echipe de instalări și o planificare minuțioasă a proiectului.

Ne bucurăm că am reușit să găsim soluțiile tehnice pentru acest proiect și să punem în funcțiune în termen centralele fotovoltaice.

Intro
Datacor Green Energy

Ce solutii tehnice am ales.

A trebuit să găsim soluții potrivite pentru fiecare locație în parte. Am folosit acoperișurile disponibile, dar și suprafețe libere la sol. Cerința clientului a fost de a instala o putere cât mai mare pe suprafețele disponibile, fără a folosi structură instalată prin fixare în sol.

Având la dispoziție o amprentă mică la sol, am ales folosirea unei structuri est-vest, având astfel un plus de putere instalată. Din același motiv am folosit panouri JA Solar de 545W, iar invertoarele folosite sunt Huawei.

În acest proiect am folosit și structură de la partenerul local Terasteel.

Stack
Stack
Stack
Stack
Nu ne așteptam să se termine această lucrare, într-o perioadă atât de de scurtă.

Nu ne așteptam să se termine această lucrare, într-o perioadă atât de de scurtă.

“Datacor s-a mobilizat pe toate cele 13 locații, și a finalizat cu câteva zile înainte toate lucrările care trebuie a efectuate.

Pentru asta putem să îi felicităm pentru că nu ne așteptam să se termine această lucrare, într-o perioadă atât de de scurtă. Îi felicit pe cei de la Datacor pentru profesionalismul de care au dat dovadă în acest contract cu Aquabisul și de faptul că s au mobilizat și au finalizat aceste lucrări în termen.”

Ion Șandru - Director general Aquabis

Case Study

Proiectul in cifre

4740 panouri JA Solar 545W
2,58 MWp putere instalată
13 locații ale centralelor fotovoltaice
peste 1000 tone de emisii de CO2 salvate in fiecare an
Datacor Romania

Furnizori de solutii integrate la cheie in domeniul energiei solare.

Datacor realizeaza planificarea completa a proiectelor de energie regenerabila.

22 ani de activitate
Anul acesta, sărbătorim 22 ani de activitate Datacor, timp în care am devenit unul dintre principalii furnizori de soluții de infrastructuri de comunicații și securitate din țară.
17,5 mil. cifră de afaceri
Ne menținem planul de investiții în strategia de dezvoltare pe următorii ani. Investim continuu în dezvoltarea resurselor umane, digitalizarea companiei și în automatizarea proceselor de business.
140 de angajați
Investim continuu în dezvoltarea resurselor umane și facem tot posibilul să ne asigurăm că echipa noastră este una de profesioniști bine pregătiți în acest domeniu.
5 puncte de lucru
Avem prezență în toată țara: Bistrița, unde se află sediul administrativ și logistic, București - sediul secundar și logistic și sediul din Cluj, care funcționează ca punct de prezență și logistic, precum și centre de service la Iași și Timișoara.